Boksignering hos Norli

Med Sturle Brustad

lørdag, 30 mars 2019

Boksignering med Sturle Brustad

Sturle Brustad er en skjønnlitterær forfatter med fire utgivelser på Gyldendal bak seg, deriblant romanen Anarchy in Åmot (2007) som høstet mange strålende kritikker (bl.a. 6 i VG), ble oversatt til svensk og solgte nesten 15 000 eks. Nå kommer han med en ny roman, Krone Chokolade, og utgangspunktet for boken er spørsmålet: Hvorfor er det ingen som skriver om jobblivet?

Jobben er viktig for oss. Vi er der åtte timer i døgnet, og når vi møter nye mennesker, er jobben vår noe av det første vi forteller om. Den sier noe om hvem vi er. Likevel har jobblivet liten plass i skjønnlitteraturen. Hvorfor er det slik?

Det mangler jo ikke på drama: Hver eneste uke kan nyhetsredaksjonene fortelle om sammenslåinger, snuoperasjoner, omorganiseringer og nedbemanninger. De rammer oss selv eller noen vi kjenner og burde være et eldorado for skjønnlitterær behandling – hvordan det føles og oppleves, hvordan det gjør oss forbannet, usikre, angstfylte og avmektige, men kanskje også håpefulle og glade, hvordan det virker inn på privatlivene våre, hvordan det går på identiteten og selvrespekten løs – men ingen skriver om det.

Ikke før nå, for det er dette Krone Chokolade handler om – alle tankene og følelsene som settes i sving når stedet vi jobber, blir snudd på hodet og ingenting lenger skal være som det var. Teksten går bakenfor millionene og antall overtallige som næringslivsredaksjonene skriver om, og skildrer hva som skjer med menneskene som blir berørt — som den frittalende administrasjonssekretæren Sonja, den ambisiøse controlleren Céline og den menneskekjære formannen Jan-Ove.

 

En ærverdig, men skakkjørt sjokoladefabrikk.

En hardhendt snuoperasjon.

Alle tankene og følelsene som settes i sving.

Fordi det er en kamp.

 

Tid:
Lørdag 30. mars fra 12.00 – 14.00

Sted:
Norli Bærums Verk

Velkommen!

Krone chokolade av Sturle Brustad