Fra fjøs til Catwalk | Utstilling hos Bærum Kunsthåndverk

Velkommen til en spennende utstilling med Bine Melby

19. september - 25. oktober 2020

Fra fjøs til catwalk | Bine Melby

Lørdag 19.september kl. 13.00 åpner Bine Melby sin utstilling «Fra fjøs til Catwalk» hos Bærum Kunsthåndverk. Bine Melby er kjent for å designe og lage eksklusive klær, vesker, smykker med mer av pelsskinn fra sjeldne og historiske husdyrraser, også beskrevet slik; Etisk pels – vakre og eksklusive klær av skinn fra kulturhistoriske norske husdyrraser som har levd et godt liv!

Klær – og under hvilke omstendigheter de er laget, er et stadig aktuelt tema. I det siste har det både vært økende fokus på produksjonsforhold for klær, bruk- og- kast- mentalitet- og debatten omkring pelsdyroppdrett pågår jevnlig. Bine har tatt stilling til ulike sider ved dette, og jobber med et aktuelt alternativ. Pelsskinn fra husdyr kan bli vakre, varige og eksklusive klær og andre produkter –  med en historie. Hun veit hvor jakkene hennes har beitet.

Et viktig poeng er at hun bruker skinn som er biprodukter av matproduksjonen, og at dyra har hatt et godt liv. Alle skinn har sporbarhet tilbake til hver enkelt gård i Norge. Når dyra har gjort sitt for kulturlandskap og rasens fremtid, kan råvarene brukes og gis nytt liv i nytt design. Hun samarbeider med bønder landet rundt for å få tak i disse spesielle kuskinnene, og har også en egen liten flokk med gammalnorsk spælsau, fjørfe og hest hjemme på småbruket i Kongsvinger. Nyskapende produkter med gamle røtter. Bine Melby designer og lager klær, smykker og mye annet av skinn fra disse spennende råvarene. Kuskinn og saueskinn med helt spesielle kvaliteter brukes i nytt design og nyskapende produkter. Antakelig er hun den eneste i Norge som bruker skinn på denne måten, og hvert plagg eller smykke har sin helt unike uttrykk og en særpreget historie, og alle produktene er håndlaget i Norge.

 

Velkommen til Bærum Kunsthåndverk