KUNSTNERLIV på Bærums Verk 19.okt.-3.nov.

I år arrangeres det kunstfestutstillinger i gallerier og verksteder i Verksgata, og kunstnerne inviterer deg inn i sine kunstnerliv!

lørdag, 19 oktober 2019

Kunstnerliv på Bærums Verk!

Visste du at i nesten alle de små husene i Verksgata jobber det hver dag profesjonelle kunstnere med åpne verksteder og gallerier der de skaper kunst. I tillegg har vi Galleri Kunstværket som representerer over 80 kunstnere, samt en av Norges flotteste skulpturparker!

Fra 19.oktober til 3. november vil det være ekstra mye aktivitet rundt kunsten på Bærums Verk. Det arrangeres utstillinger i galleriene, og flere av kunstnerne vil vise hvordan de jobber. Kom innenfor dørene til våre fantastiske kunstnere, la deg inspirere av deres arbeid og få nye inntrykk!

Program for Kunstfest:

Ann Cecilia Baumann fordyper seg i arbeidet med porselensleire under denne hele denne perioden. Kom innom hennes galleri og verksted og se hvordan hun jobber. Kanskje du har en keramiker i deg og vil prøve selv?

19. – 20. okt Pop-up salgsutstilling
Solveig Skogseide, billedkunstner (SOOT Galleri), og Solveig Torsteinsen, møbeldesigner og interiørarkitekt MNIL (Torsteinsen Design), viser kortreist kunst og design i Verksgata 1.

12. okt – 10. nov Kunstværket
Kunstværkets utvalgte utstiller er Alexander Stub. (www.alexanderstub.no) Kom innom det nyoppussede galleriet og se i tillegg kunst fra over 80 norske kunstnere.

26. – 27. okt Johan Fredrik Arntzen
Mange kjenner til Arntzens fantastiske skulpturer som både står på Bærums Verk og er innkjøpt av store institusjoner. Du treffer han i verkstedet 26.-27. oktober der han forteller om sin kunst. I verkstedet/galleriet står mange, store relieffbilder som ikke er stilt ut tidligere.

26. okt kl. 13 – utstillingsåpning Bærum Kunsthåndverk
Bærum Kunsthåndverk sin utvalgte utstiller er keramiker Trine Midsund. Hun viser sine vedfyrte og spennende bruksgjenstander. Utstillingen står til 17. november.

26. okt kl. 16 – Fest! Tore Wilhelmsen – SOOT Galleri
Tore Wilhelmsen feirer 20 års drift på Bærums Verk med åpen fest for alle. Servering (liten kostnad), konsert med Tubal Cain, tilbakeblikk på 20 års drift på Bærums Verk.

2. – 3. nov Smykkeverket
Trine Lise Lund demonstrerer hvordan hun lager sine smykker.
Utstilling av sølvsmykker inspirert av de gamle ovnene på Bærums Verk, samt lansering av 2 nye smykkeverk av året.

2. nov – kl. 14 – Foredrag om Jernroseprosjektet Tobbe Malm/Fabriken – SOOT Galleri
Mange så det store rosemonumentet som tok form gjennom sommeren utenfor verkstedet til Tobbe Malm. Nå kan du få et innblikk i arbeidet og hvordan monumentet til minne om Utøyatragedien sakte men sikkert tok form gjennom 8 års arbeidsinnsats – fra de første rosene ankom Bærums Verk fra hele verden, til avduking av monumentet foran domkirken 28. september.

Les mer om arrangementet på Facebook ved å klikke her.

Velkommen til Bærums Verk og opplev kunst!