Skulpturvandring/Historisk vandring

I samarbeid med Open House Oslo arrangerer vi skulpturvandring/historisk vandring med blikk på arkitektur gjennom historien

lørdag, 23 september 2017
Bildet er tatt av Eva Groven

Velkommen til vandring!

Bærums Verks historie strekker seg helt tilbake til 1610, da Paul Smelter etablerte Jernverket. Opp gjennom historien har stedet opplevd flom, brann og matmangel, men også frodige, lønnsomme og gode år. Dette har satt sine spor både i uteområder og bygninger, og nå ønsker vi å by på en flott vandring med vår lokale guide; Stine Woxman. I samarbeid med Open House Oslo ønsker vi å sette søkelyset på arkitekturen, uteområdene og de fantastiske skulpturene som finnes her på Bærums Verk.

Program

Begynn i Smelters Mathus, og se på hvordan gammel tradisjon hentes frem i rustikt butikkinteriør. Lyset skimtes fra loftsvinduer over kraftige limtredragere og mange små lamper henger ujevnt ned fra høytaket.  Farger og lukter henter frem lange håndverkstradisjoner innen bærekraft og økologi med viltkjøtt, ferskvaredisk, honning og tørkede varer.

.

Klokken 13.00 begynner den historiske vandringen/skulpturvandringen med Stine. Her vil hun fortelle om hvordan de ulike tidsepokene formet de gamle små husene og det store industrielle kjøpesenteret. Midt blant dette finnes en av Norges største skulpturparker for samtidskunst. Noen sentrale verker vil bli presentert i vandringen. Besøket avsluttes i ovnsmuseet, hvor design og håndverk står sentralt.

.

Arrangementet er gratis!

Guiden i døra til historiske
Stine Woxman leder den historiske vandringen /skulpturvandringen. Her avbildet i den historiske "Klokkeboden"

 

Om Open House Oslo

Open House Oslo har som formål å vise fram arkitektoniske mesterverk i Oslo og Akershus. Her inngår både byggverk, interiører, hager, parker og uterom. Målet er å gi alle muligheten til å oppleve og lære om arkitektur.