Utstilling Hanne Tharaldsen | The art of Yoga Sutra

hos Kunstværket

5. september - 5. oktober 2020

 

Yoga og Gudinner på Bærums Verk

Billedkunstner Hanne Tharaldsen er høstens hovedutstiller hos Kunstværket på Bærums Verk. Lørdag 5. september åpner utstillingen The Art of Yoga Sutra hvor kunstneren viser maleri og fotografikk.
– Jeg lager utstillinger som jeg selv kunne hatt lyst til å se og bilder som jeg mener burde finnes i verden. Først og fremst ønsker jeg å overraske meg selv!

Hanne Tharaldsen var en av de aller første som begynte å kombinere fotografi med maleri tidlig på 1990-tallet og hun har fortsatt å jobbe med ulike blandingsteknikker siden da. Hun er kolorist og benytter seg av sterke farger og symboler for å skape sine drømmeaktige scenarioer.

– Mine bilder uttrykker alt det jeg synes kan være vanskelig å verbalisere. Jeg tenker at når du er helt privat, så er du samtidig universell. Vi mennesker er tross alt ganske like.

Hanne Tharaldsen har praktisert yoga i mange år og også hatt flere studie-opphold i India. Da måtte hun også studere den viktigste teksten innen yoga-tradisjonen: Patanjalis Yoga Sutra. Denne teksten er 2000 år gammel, men finnes i dag i en rekke oversettelser og tolkninger. Kunstneren klarte imidlertid ikke finne noen bilder som illustrerte denne teksten – og bestemte seg dermed for å lage dem selv!
Kunstboken Patanjalis Yoga Sutra er utgitt på Aschehoug Forlag og inneholder 51 kunstverk. Bildene som vises i boken er til salgs på denne utstillingen, det er selvfølgelig også selve boken.

– Yoga og meditasjon er uten tvil det som i størst grad har formet meg som menneske, og dermed også kunsten min. Før brukte jeg kunst som en slags egen-terapi. Nå bruker jeg yoga som terapi og kunsten til å fordype meg i tema som interesserer meg og som jeg synes er viktig.
Hanne Tharaldsen er representert av en rekke gallerier og stiller jevnlig ut. Hun har deltatt på Høstutstillingen, Østlandsutstillingen og Norske Bilder (Galleri Brandstrup). Hun har hatt ansvaret for utsmykningen av hele syv etasjer i hovedkvarteret til Yara International i Oslo – og hun er forfatter av kunstboken Patanjalis Yoga Sutra. Hun er medlem av NBK, BOA, UKS og FFF.

 

Hanne Tharaldsen | The Art of Yoga Sutra | Maleri og fotografikk

Utstillingen åpner lørdag 5.september hos Galleri Kunstværket.
Det blir ingen markering av åpningen, men kunstneren vil være til stede fra kl. 12.00 på åpningsdagen.
Grunnet Covid 19 er det begrenset hvor mange som slipper inn av gangen. Utstillingen varer frem til 5. oktober.