Velkommen til oss i sommer

Et unikt handelssted i vakre omgivelser.

Opplev det historiske industristedet Bærums Verk som har gjenoppstått som et moderne handelssted med en helt spesiell atmosfære. Se vår flotte skulpturpark og våre mange unike butikker, eller spis på et av våre mange spisesteder.

Historien til Jernverket som lå her fra 1610 til 1874, preger hele stedet. I arbeiderboligene fra 1700-tallet, er det i dag butikker og verksteder med kunst og håndverk.

Bygningene ligger i naturskjønne omgivelser med hyggelige parkområder og en av Norges største skulpturparker med 28 skulpturer fra de mest anerkjente norske billedhuggere i vår tid. De gamle produksjonslokalene fra jernverkets tid, huser et moderne kjøpesenter. Miljøet på Verket har et yrende liv året rundt. Du kan møte en unik samling av kunstnere og komme tett på kunst-produksjonen.

Hele året arrangeres det aktiviteter for små og store på Bærums Verk. Historiske vandringer, omvisninger i skulpturparken, kunstklubb for barn, utstillinger, og sommer – og julemarked.

 

Våre spisesteder

God mat er en del av opplevelsen når du besøker oss, så ta deg tid til å smake på noen av Bærums Verks nydelige
spesialiteter. Her har du mange spisesteder å velge mellom.

Værtshuset Bærums Verk –  Norges eldste restaurant med helt fantastisk mat.

KaffeVerket – Et hyggelig sted for en pust i bakken. Her kan du få enkle lunsjretter og god kaffe.

Pannekakehuset – I store jernpanner over åpen ild, stekes pannekaker på ekte hollandsk vis.

Kokeliko kaffebar – Kokeliko er en kaffebar med enkle lunsjretter, gaver, kunst, moro, stemning og sjel, som holder til i Elvegangen 9. Smak deres berømte marsinpanbolle.

Melboden – I det gamle mellageret på Bærums Verk trylles det frem sprø, smakfulle og spennende italienske pizzaer.

Baker Hansen – Rett ved fossen på Bærums Verk ligger hyggelige Baker Hansen.

Skulpturparken

I vårt vakre uteområde finner du skulpturparken. Blant idylliske bygninger langs elven, kan du fritt beskue de 28 skulpturene, utformet av landets fremste billedhuggere.

Skulpturparken på Bærums Verk har som mål å samle det beste av de mest anerkjente norske billedhuggere fra vår tid. Nye skulpturer hvert år i kombinasjon med den permanente utstillingen, viser en stor bredde av flotte og representative kunstverk.

Skulpturparken bidrar til at Bærums Verk fremstår som noe helt spesielt, samtidig som vi skaper glede og engasjement blant våre mange besøkende.

Gjennom sommeren er det mulig å få med seg guidede omvisninger gjennom skulpturparken. For informasjon om tidspunkt, se vårt sommerprogram her.

Historiske vandringer

Det sitter mye historie i de gamle veggene på Verket. I det vakre landskapet langs elven Lomma står fremdeles de gamle
arbeiderboligene fra 1700-tallet.

«Det Bærumske Jern Werk» ble grunnlagt i 1610, etter at det ble funnet jernmalm i «Vestre Bergum» som så meget lovende ut. Kong Christian IV laget en kontrakt med Paul Smelter, som opprinnelig bygget de første smeltehyttene på Wøyen. Senere foreslo han at alle jernhyttene i Bærum skulles samles og utbygges til et virkelig jernverk. Dette la grunnlaget for Bærums Verk slik vi kjenner det i dag.

Nesten hver helg gjennom sommeren arrangeres det guidede omvisninger på Bærums Verk, se program her.

Unike butikker

Bærums Verk har mange unike kunst og håndverks butikker med både produksjon og salg. Kunst og håndverks butikkene i Verksgata holder også åpent på søndager.

ac design – ac design ligger i en av portnerstuene i Verksgata. Her får man unike porselenskopper, skåler og kanner med søte og morsomme tekster.

Klart Glass – Er både butikk og verksted for glassblåserne. I verkstedet arbeider Klart Glass med glass i et bredt spekter av teknikker. Her lages både unikt/skulpturelt kunstglass og glass for utsmykning og firmagaver i tillegg til funksjonelle bruksgjenstander som vinglass, skåler og vaser.

VannPerlen – VannPerlen er en koselig og unik butikk med mange fristelser. Klær, mote og tilbehør, samt interiørartikler til hus og hage. Her bugner det av ting som gjør deg glad, ting som inspirerer og kanskje overrasker. Et skattekammer!

Snekkerbua – Snekkerbua har mange ting som frister. De har blant annet et stort utvalg husflidartikler, treleker, keramikk, pledd, elgskinnsprodukter og mye mer. På verkstedet lages bla. møbler på bestilling!

Fru Amundsens – En hyggelig butikk i den gamle formanns- boligen i Verksgata, som setter fokus på norske designvarer, som er produsert i Norge. Fru Amundsens har også en liten engelsk avdeling hvor du finner ordentlig engelske porselenskopper. Fører merker som blant annet Oleana, Aurlands og Dunoon.

Den Sunne Snute – Den Sunne Snute selger naturlige og rene produkter til hunden og katten din. Våre produkter er bra for dyrene, miljøet og omgivelsene.

Den Lille  Sjokoladefabrikken – I Klokkebodens flotte lokaler i Verksgata finner du sjokolade i utallige former og smaker, laget av noen små magiske kakaobønner.

Smelters Mathus – Smelters har samlet en verden av gode smaker, med hovedtyngde på lokale varer. Kortreist og norskprodusert mat av høyeste kvalitet. Her finner du alltid noe godt å ta med hjem.

ByPias – ByPias har et bredt utvalg kvalitetsplagg til dame i lin, ull og cashmere. Ta en titt på siden deres her.

Opplev kunst

En av de unike opplevelsene i Verksgata på Bærums Verk er de levende kunstnerverkstedene. Her kan du oppleve et stort spenn i kunstarter og uttrykksformer. De fleste kunstnerne arbeiderdaglig i sine verksteder og atelierer og tar mer enn gjerne imot besøk fra kunstinteresserte gjester.

 

Johan Fredrik Arntzen Med sine treskulpturer og relieffer er Johan Fredrik Arntzens verksted og galleri noe for seg selv. I dag jobber han mest med religiøst inspirerte relieffer som han møysommelig arbeider frem. I tillegg til sine relieffer kan du se Arntzens båtformer og utskjæringer. Inne på senteret er flere av hans arbeider stilt ut i fellesområder og du kan en av hans skulpturene fra hans hånd i skulpturparken. Se mer av hans kunst her.

Bærum kunsthåndverk Norges eldste verkstedutsalg finner du selvfølgelig på Bærums Verk. Her selger Bærum Kunsthåndverk blant annet keramikk, tekstiler, smykker og glass fra sine profesjonelle kunsthåndverkere. Det er alltid noe spennende å finne i utsalget, eller ta en titt her.

ac design Ann Cecilia Baumann har i mange år solgt sine unike og morsomme porselensskåler og -kopper. Her finner du litt snodige og bulkete bruksgjenstander, ofte med et morsomt og snedig lite ord på veien. Ofte drar Ann Cecilia fram leiren og lager nye former og ideer i utsalget i portnerboligen i Verksgata. Da jobber hun som regel med sitt kjennemerke, nemlig de bulkete koppene og karene. Se her. 

Trine Lise Lund Hos butikken Fru Amundsens finner du smykkeverkstedet til designer og smykkemaker Trine Lise Lund. Verkstedet er lokalisert i 2. etasje over Fru Amundsens, og er åpent kun etter avtale. Smykkene kan ses utstilt hos Fru Amundsens, eller ta en titt her.

Kunstværket Galleri Kunstværket er kjent for sitt gode utvalg og anerkjente kunstnere. Her er det flere faste kunstnere, men også varierende salgsutstillinger gjennom året. Til enhver tid er det nærmere 80 forskjellige kunstnere som er representert i galleriet. Her kan du også få rammet inn dine egne bilder.

Sommerutstilling 13.juni – 16.august
Galleri Kunstværket har Sommerutstilling i perioden 13. juni – 16. august. Nærmere 80 kjente kunstnere fra hele landet er med på utstillingen, som viser et stort utvalg billedkunst og keramisk skulptur. 

 

Galleri SOOT

Galleri SOOT består av tre kunstnere, Solveig M. Skogseide, Tore Wilhelmsen og Tobbe Malm.

Sommerutstilling 20.juni – 16.august

 

Solveig M. Skogseide

Med atelier i andre etasje på galleri SOOT maler Solveig M. Skogseide det som treffer henne. Hun har konsentrert seg om gamle teknikker og jobber ofte i store formater. Det er mye inspirasjon å hente fra naturen og omgivelsene på Bærums Verk. Det er lett å se i verkene til Solveig. Om været tillater det kan du like gjerne finne henne utenfor eller ved elven med et staffeli.

Tore Wilhelmsen

Garn og tekstiler får helt andre former og meninger i hendene til Tore Wilhelmsen. Her er garnet hovedmateriale i hans abstrakte former. Han inspireres av bevegelser i dans og musikk i sin tekstilkunst. Tore har holdt til på Bærums Verk i over 20 år, og du kan se hans kunst på galleri SOOT.

Tobbe Malm

Smeden på Verket, Tobbe Malm, har gjort seg bemerket blant annet med minnesmerket Jernrosene utenfor domkirken i Oslo. Du finner ham som regel i smien hvor han jobber med en av sine spennende skulpturer og installasjoner. Du merker fort om Tobbe er på plass. Da kan du bare gå etter varmen og lyden av ambolten. Gå innom galleri SOOT og hans verksted FABRIKEN og opplev hvordan han former jern til kunst som kommenterer det som skjer i samfunnet.

Verket Interiør finner du inne på Handelsshuset.

Verket Interiør og Kjøkkenverket – Et allsidig interiørunivers full av inspirasjon

Verket Interiør er en moderne møbelforretning som bugner av norske, danske og svenske designklassikere.

Med 23 års fartstid har de solid ekspertise innenfor interiør og innredning, og kan hjelpe deg med alt til hjemmet, hytta eller uterommet. I utstillingen kan du prøvesitte blant annet det verdensberømte designikonet CH24 | Y-stolen fra Carl Hansen & Søn, Siesta lenestol designet av fantastisk dyktige Ingmar Relling for LK Hjelle, samt de elegante og komfortable sofaene fra Eilersen.

På Kjøkkenverket finner du alt du trenger til å dekke lekkert til hverdags og fest! Med fokus på produkter som både har særpreg og høy kvalitet, har de satt sammen et unikt sortiment med mange flotte skatter verdt en investering. De har de et bredt utvalg servise fra Bruka, Wedgwood og Spode. Leter du etter en presang eller vertinnegave, har de alt fra vakre vaser fra Holmegaard – til spiselige delikatesser fra Made by Mama og Nicolas Vahe.

Gjør det hyggelig hjemme, både ute og inne!

Hos Et Hjem finner du lekre interiørartikler og møbler i klassisk, europeisk stil med høy kvalitet.

Sommersesongen er i gang, men det er ikke for sent å skaffe årets utemøbler. Er du på jakt etter sittegruppe til loungeområdet eller spisebord og stoler til terrassen, finner du nok noe du liker fra Sifas France. Nedenfor ser du favorittene Basket spisestol, Komfy loungegruppe og Riviera lenestol. Du finner også en rekke varianter av de nette solstolene fra Lafuma Mobilier utstilt i butikk, solstolene kan foldes sammen slik at du enkelt kan bære dem med deg rundt i hagen eller til stranda.

De dyktige damene på Et Hjem tilbyr interiørveiledning innenfor tekstilvalg og mål, men også større helhetlige innredningsløsninger. Når det gjelder spisestuen, kan de skaffe fleksible spisebord fra Kristensen&Kristensen og Team 7. For deg som kun vil friske opp interiøret, har de et stort utvalg med pynteputer, gulvtepper og duftlys. I deres romslige lokale viser de flere sofaer fra Fogia Collection, Juul Furniture, Maries Corner og Saxo Living – så det er bare å komme og prøvesitte!