Velkommen til oss i vinterferien

I våre naturskjønne omgivelser langs Lomma finner du et helt unikt utvalg av butikker, gallerier og kafeer, samt en flott skulpturpark.

UNIKE BUTIKKER, GALLERIER OG SPISESTEDER

Håndverk og kvalitet er stikkord for Bærums Verk. De fleste som driver i Verksgata er gründere, og har unike konsepter du ikke finner andre steder. De små husene var hovedsakelig arbeiderboliger da jernverket var i drift. En større boligutbygging på 1980-tallet la grunnlaget for utviklingen av det som nå er Handelsstedet Bærums Verk. 

Snekkerbua har mange flotte håndverksprodukter og turutstyr.

VannPerlen er en koselig liten butikk med et stort utvalg av vakre smykker, skjerf og mye annet man kan ønske seg.

Hos ac design finner du mange unike porselenskopper, skåler og kanner med søte og morsomme tekster.

Hos Smelters finner du fantastiske og spennende råvarer i verdensklasse slik at du kan briljere hjemme på eget kjøkken! Ta turen innom for de aller beste matrådene fra kokkene selv!

I en av portnerstuene finner du  Den Sunne Snute som har naturlige og rene produkter til hunden og katten din, en koselig liten butikk.

Hos Den Lille Sjokoladefabrikken finner du deilig sjokolade.

Vidar og Kari på Klart Glass ønsker alle velkomne til en spennende butikk og glassblåser verkstedet. Her kan du se de demonstrere hvordan den glødende massen blir til de vakreste glassprodukter.

Fru Amundsens er en hyggelig butikk i en av de gamle arbeiderboligene i Verksgata, butikken har fokus på norskproduserte designvarer (Oleana m.fl.). Fru Amundsens fører også ordentlige engelske porselenskopper fra Dunoon og Roy Kirkham, og har en garnavdeling med garn og tilbehør fra Rauma og Sandnes.

Hånden på Verket er en kunst og håndverks butikk bestående av 8 unike kunsthåndverkere. Her finner du strikk og garn, keramikk, smykker, vesker og tekstil, og kurs i maskinstrikk.

Kunstværket Galleri har et stort utvalg billedkunst av mer enn 80 kjente norske billedkunstnere, i tillegg til noe keramisk skulptur.

SOOT Galleri er atelieret og galleri for billedkunster Solveig M. Skogseide og Maria Riddervold, kunstsmed Tobbe Malm og keramiker Birgitte Wyller-Berntsen. Frem til 31.mars kan du også få med deg deres Vinterutstilling.

Bærum Kunsthåndverk holder også til i Verksgata, midt i mellom Pannekakehuset og Melboden. Bærum Kunsthåndverk ble etablert i 1978, og er nå Norges eldste verkstedutsalg. Deres galleri og butikk drives av medlemmene som alle er profesjonelle yrkesaktive kunsthåndverkere.

BYPIAS har et bredt utvalg av kvalitetsplagg til dame i lin, ull og cashmere. Her opplever du virkelig et unikt utvalg av klær, sko og tilbehør.

Hos Verket Blomsterbinderi får du nydelig blomster du kan pynte med hjemme, eller gi bort. Du finner de i Elvegangen.

Klikk her for å se åpningstidene til hver enkelt butikk. 

HANDELSHUSET

Handelshuset er vårt senter og ligger i lokalene som er bygget rundt det gamle jernverket fra 1610. Den verneverdige bygningen med store vinduer og mursteins vegger huser i dag moderne butikker med blant annet mote, interiør og design. La deg for eksempel inspirere av hele 1800m2 med skandinavisk design og interiør hos Verket Interiør og Et Hjem.


ÅPNINGSTIDENE TIL VÅRE BUTIKKER
Vi har 40 spennende butikker, gallerier og utsøkte spisesteder som holder åpent hele året.

Handelshuset
Hverdager 10 – 20 | Lørdager 10 – 18
Verksgata

Hverdager 10 – 17 | Lørdager 10 – 16  | Søndager 12 – 16
Elvegangen 
Hverdager 10 – 18 | Lørdager 10 – 18  

*Noen av våre virksomheter har avvikende åpningstider. Søk i oversikten her. 


 

VÅRE SPISESTEDER
Vi har hele seks koselige spisesteder her hos oss. Alle stedene er unike på hver sin måte, og alle serverer nydelig mat. Her finnes garantert noe for en hver smak.

  • Pannekakehuset har mye godt på menyen. Serverer både til lunsj og middag. Har mye annet enn pannekaker også.
  • Kokeliko Kaffebar ligger i Elvegangen, og er et unikt og hyggelig lunsj og middags sted. Kokeliko kaffebar er kjent for både stemningen, latteren og de berømte marsipanbollene!
  • Baker Hansen ligger også i Elvegangen, her finner du bakevarer og tilbehør, en koselig kafé med utsikt til fossen.
  • Kaffeverket er kafeen inne på Handelshuset. Kafeen er nyoppusset, med nytt design, nye fasiliteter, og ny kortreist meny. Et hyggelig sted for en pust i bakken. Her kan du få lunsjretter, smoothie, bakevarer og selvfølgelig god kaffe.
  • Værtshuset Bærums Verk, serverer mat i en klasse for seg selv. Dette er Norges eldste spisested på historisk grunn i Bærum. Her får du både lunsj og middag.
  • Melboden er et middags sted som serverer den beste pizzaen.

 

SKULPTURPARKEN

Nå som vårsolen titter frem kommer også skulpturparken i vårt vakre uteområde frem. Blant idylliske bygninger langs elven, kan du fritt beskue de 31 skulpturene, utformet av landets fremste billedhuggere. Hent med deg en gratis skulpturparkbrosjyre i en av våre butikker, eller klikk her for å lese om den.

Skulpturparken er til glede for både store og små besøkende, for kunstkjenner og de som bare er interessert eller nysgjerrig. Den engasjerer med sitt brede utvalg og mange uttrykk, og skaper mange fine samtaler.