Aktuelle utstillinger i høst

En rekke kunstnere har sine verksteder, atelier og gallerier på Bærums Verk. Her produseres unike kunstverk i glass, metall, tre, tekstil og keramikk. I tillegg kan du oppleve vår fantastiske skulpturpark som viser et bredt utvalg skulpturer av en rekke anerkjente norske kunstnere, plassert i vakker natur og historiske omgivelser.

HØSTUTSTILLINGER
15.10 – 13.11

I løpet av høsten kan du oppleve en rekke spennende utstillinger hos oss.

Utstilling med billedkunstner Geir Nymark hos Galleri Kunstværket.
I tillegg til etsninger viser utstillingen arbeider laget med en egenutviklet teknikk hvor bildet er bygget opp med spraylakk.
Dette er en teknikk hvor grafiske prinsipper kombineres med spraying av farger fra sprayboks. – Jeg starter med å spraye platen med sort (grunning), forteller Nymark. – Deretter legger jeg på ca 15-20 lag med forskjellig farge. Jeg trekker så ut farge fra de underliggende lagene ved å bruke papir (greasefroofpapir), papp og lignende. Noen ganger risser og tegner jeg i lakken med koldnål. Det hender også at jeg bruker en dypt etset zinkplate til å prege bildet, jeg kjører da zinkplaten og bildet gjennom dyptrykkspressen. Dette for å få struktur og stofflighet, avslutter kunstneren. 

Utstilling hos SOOT Galleri ”Hva skjedde med verden»
Her vises skulptur, maleri, keramikk, og tekstil av galleriets faste kunstnere; Tobbe Malm, Solveig Skogseide, Tore Wilhelmsen og Birgitte Wyller-Berntsen.
Her finnes også en separat utstilling med maleri og grafikk av Tor Rafael Raael.

Sølvsmed Trine Lise Lund viser høydepunkter fra 15 års smykkeproduksjon i sitt smykkeverksted tilknyttet butikken Fru Amundsens.

Hånden på Verket viser strikkede kreasjoner fra DUODUs utstilling NOUS NOUS.

Glassblåsing hos Klart Glass
Se nydelig glasskunst, og prosessen fra flytende glassmasse til ferdig produkt.

ac design «Det perfekte i det uperfekte»
Se Ann Cecilia Baumanns nydelige porselens fat, vaser, kopper og service.

Johan Fredrik Arntzen arbeider med Krusifiks. I tillegg kan du se relieffene han har jobbet med de siste åtte årene.

Bærum Kunsthåndverk viser utstillingen «Våre fire nye»
Her vises verk av deres nyeste medlemmer Jeannne-Sophie Aas, glass. Siv Asbjørnsen, smykker. Lisbeth Narud, vesker og Helen Mørken, keramikk.